Založ si blog

Nekonečné hľadanie strateného raja

Cestovateľ Bougainville, ktorý viedol expedíciu a objavil tahitské ostrovy tak opísal svoje pocity: ´Zdalo sa mi, že som objavil záhradu Eden´! Už viac ako dva storočia tieto ostrovy priťahujú cestovateľov, mnohí z ktorých hľadajú raj.

Aký dôvod môže existovať na to, že človeka až dodnes fascinuje vidina raja? Skutočnosť je tá, že ľudstvo bolo stvorené pre život v edenskom raji, ktorý mali rozšíriť po celej zemi. Aj sám Kolumbus bol sklamaný protirečivými legendami. Napriek tomu učenci a spisovatelia sa nedali odradiť. Zabudnúc na Eden, začali tvoriť vlastné predstavy budúceho raja, ktorý by bol protikladom skazenej spoločnosti, v ktorej žili. Nespočetné predstavy o imaginárnej ´ideálnej´  a utopistickej spoločnosti, podľa jedného profesora nedokázali uhasiť túžbu ľudstva po lepšom živote a spravodlivej spoločnosti! Ale nádej o obnovení raja nie je mŕtva! Najväčší muž, ktorý kedy žil sľúbil zločincovi, ktorý prejavil v neho vieru, mu povedal ´budeš so mnou v raji´.

Jedna odorníčka na spracúvanie odpadu vážne hovorí o krásnom Tahiti, že ak turisti, zdroj obrovského odpadu, neprestanú znečisťovať prostredie, tieto aj iné ostrovy nezostanú prekrásnou krajinou s bohatou flórou a faunou! Ale aj tak, Tahiti a iné ostrovy sa nedajú porovnať s celosvetovým rajom, ktorý sa stane skutočnosťou zakrátko, a o ktorom už milióny sú presvedčení!

Hlboké Božie myšlienky pochopené

27.12.2016

Len pozorným a usilovným štúdiom je možné pochopiť hlboké myšlienky, ktoré boli vyjadrené učencami a vzdelanými ľuďmi v ďalekej minulosti a niekedy aj v blízkej prítomnosti. Ale čo sa týka hlbokých myšlienok nášho Stvoriteľa, ešte jedna dôležitá vec je potrebná! Na pochopenie Božích hlbokých myšlienok okrem usilovného štúdia a pozorného pohľadu na [...]

Zem ako uzavretý systém

15.12.2016

Napriek tomu, že to bude len snaha o krátku vedeckú úvahu, myšlieka tu vyjadrená bude mať skôr poetický zmysel a dosah na rozumne zmýšľajúcich nielen vedeckých výskumníkov, ale aj jednoduchých laikov z radov obyčajných ľudí (tu nemám na mysli politicky zmýšľajúcich prívržencov). Naša planéta je uzavretý systém. Jednoducho vyjadrené: čistý vzduch a voda sa [...]

Dostupné fakty dokazujúce Knihu-kníh

04.12.2016

Čiastočné poznanie vo vedeckých a náboženských otázkach nám vôbec nebráni, aby sme dospeli k rozumným záverom o pravdivosti Knihy-kníh, založeným na faktoch, ktoré sú nám dnes dostupné! Aj keď musíme priznať naše obmedzenia. Lebo koniec nášho hľadania odpovedí, ktoré sa týkajú nášho nekonečného vesmíru, priestoru alebo aj času nie je na dohľad. A tak tento [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 109630x
Priemerná čítanosť článkov: 2741x

Autor blogu

Kategórie