Založ si blog

Dostupné fakty dokazujúce Knihu-kníh

Čiastočné poznanie vo vedeckých a náboženských otázkach nám vôbec nebráni, aby sme dospeli k rozumným záverom o pravdivosti Knihy-kníh, založeným na faktoch, ktoré sú nám dnes dostupné!

Aj keď musíme priznať naše obmedzenia. Lebo koniec nášho hľadania odpovedí, ktoré sa týkajú nášho nekonečného vesmíru, priestoru alebo aj času nie je na dohľad. A tak tento proces nemá konca!

Presne tak by sme sa mohli vyjadriť aj o náboženskej pravde! Prečo? Pretože možnosti jej poznania sú nám až dodnes obmedzené! Presne, ako to napísal inšpirovaný písateľ Biblie: ‘Moje poznanie je čiastočné’!

Napriek takým čiastočným poznaniam z hľadiska vedy i náboženstva nám nebráni, aby sme dospeli k rozumným záverom založeným na faktoch, ktoré sú nám dnes dostupné a ktoré máme!

Ak sa má uviesť veda a Biblia do súladu, musíme nechať prehovoriť samotné fakty, čím sa vyhneme dohadom a špekuláciám, a skúmať, ako sa tieto fakty navzájom podporujú a dopĺňajú.

Na to, aby sme si boli absolútne istí, že zajtra zasa vyjde slnko, nepotrebujeme detailné poznanie o tom, ako vzniklo. Tak isto máme fakty o prežití Biblie až dodnes napriek jej nespočetným mocným nepriateľom!

Hlboké Božie myšlienky pochopené

27.12.2016

Len pozorným a usilovným štúdiom je možné pochopiť hlboké myšlienky, ktoré boli vyjadrené učencami a vzdelanými ľuďmi v ďalekej minulosti a niekedy aj v blízkej prítomnosti. Ale čo sa týka hlbokých myšlienok nášho Stvoriteľa, ešte jedna dôležitá vec je potrebná! Na pochopenie Božích hlbokých myšlienok okrem usilovného štúdia a pozorného pohľadu na [...]

Zem ako uzavretý systém

15.12.2016

Napriek tomu, že to bude len snaha o krátku vedeckú úvahu, myšlieka tu vyjadrená bude mať skôr poetický zmysel a dosah na rozumne zmýšľajúcich nielen vedeckých výskumníkov, ale aj jednoduchých laikov z radov obyčajných ľudí (tu nemám na mysli politicky zmýšľajúcich prívržencov). Naša planéta je uzavretý systém. Jednoducho vyjadrené: čistý vzduch a voda sa [...]

Zlúčenie vedy a náboženstva

04.12.2016

Zatiaľ čo mnohé vedné obory nám odhalia vesmír aj s jeho charakteristickými známkami inteligentného projektu, pravé náboženstvo dáva týmto objavom zmysel tak, že vysvetlí, ako za projektom hmotného sveta stojí intelekt Stvoriteľa. Už v roku 1999 londýnsky časopis napísal, že ‘veda a náboženstvo sa už viac nepovažujú za nezlučiteľné’! Ale aj jeden vedec, z [...]

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 109269x
Priemerná čítanosť článkov: 2732x

Autor blogu

Kategórie