Dostupné fakty dokazujúce Knihu-kníh

4. decembra 2016, pskakal, náboženstvo veda

Čiastočné poznanie vo vedeckých a náboženských otázkach nám vôbec nebráni, aby sme dospeli k rozumným záverom o pravdivosti Knihy-kníh, založeným na faktoch, ktoré sú nám dnes dostupné!

Aj keď musíme priznať naše obmedzenia. Lebo koniec nášho hľadania odpovedí, ktoré sa týkajú nášho nekonečného vesmíru, priestoru alebo aj času nie je na dohľad. A tak tento proces nemá konca!

Presne tak by sme sa mohli vyjadriť aj o náboženskej pravde! Prečo? Pretože možnosti jej poznania sú nám až dodnes obmedzené! Presne, ako to napísal inšpirovaný písateľ Biblie: ‘Moje poznanie je čiastočné’!

Napriek takým čiastočným poznaniam z hľadiska vedy i náboženstva nám nebráni, aby sme dospeli k rozumným záverom založeným na faktoch, ktoré sú nám dnes dostupné a ktoré máme!

Ak sa má uviesť veda a Biblia do súladu, musíme nechať prehovoriť samotné fakty, čím sa vyhneme dohadom a špekuláciám, a skúmať, ako sa tieto fakty navzájom podporujú a dopĺňajú.

Na to, aby sme si boli absolútne istí, že zajtra zasa vyjde slnko, nepotrebujeme detailné poznanie o tom, ako vzniklo. Tak isto máme fakty o prežití Biblie až dodnes napriek jej nespočetným mocným nepriateľom!