Toto pokolenie sa nepominie . . .

16. októbra 2016, pskakal, budúcnosť Politika

V poslednej z piatich kníh, ktoré Mojžiš napísal na ceste pustatinou smerom k zasľúbenej zemi  nájdeme tieto povzbudivé inšpirované slová: ´Skryté veci patria nášmu Bohu, ale veci zjavené patria nám a našim synom navždy, aby sme vykonávali všetky slová tohto zákona´.

Jednou z tých ´skrytých vecí´, ktoré boli počas stáročí nepoznané ľudstvu, vrátane učeníkov Ježiša Krista bolo poznanie o ´tomto pokolení´, o ktorom Boží syn vysvetlil, že bude vedieť čas konca tohoto systému vecí, od jeho začiatku až do času, keď príde posledný sud.

Hovoril, že toto ´pokolenie´ bude poznačené vojnami, nedostatkom potravín, zemetraseniami, súžením, ochladnutím lásky, zradami, nezákonosťami, povstaním mnohých falošných prorokov, ale zároveň aj zvestovaním dobrého posolstva medzi všetkými národmi sveta.

´Pokolenie´, o ktorom hovoril, malo pozostávať z jeho verných učeníkov, pretože to bolo im, keď povedal: ´Od figovníka sa naučte, že keď jeho vetvička zmäkne a vypučia na nej listy, spoznáte, že je blízko leto. Tak aj vy. keď toto všetko uvidíte, vedzte, že je blízko koniec´.

Mnohé biblické proroctvá majú často dvojité alebo aj viacnásobné splnenia. Tak je to aj s ´týmto pokolením´. Jeho prvé spnenie bolo v prvom storočí n.l. Trvalo 71 rokov, od narodenia Ježiša až po zničenie židovského systému vecí v roku 70 rímskym vojskom pod vedením generála Tita.

Preto podrobnejšie štúdium histórie judského národa v prvom storočí a koncom ich systému vecí, ktorého časťou bol Chrám v Jeruzaléme na uctievanie, nám dá určitú predstavu, čo a ako bude situácia v blízkej budúcnosti, ktorá sa už dnes jasne rysuje na svetovej scene.