Kniha bez Autora – časť 1.

29. mája 2016, pskakal, veda život

Každý inteligentný človek zo skúsenosti vie, že knihy sú písané ľuďmi. Existuje ale Kniha, o ktorej má väčšina ľudí pochybnosti, že bola napísaná Bytosťou, ktorá sa v nej predstavuje ako Stvoriteľ celého vesmíru a všetkého života v ňom.

Zoberme si napríklad len jednu miniatúrnu časť živého organizmu – bunku. Aj napriek úžasným pokrokom v miniaturizácii žiaden ľudský systém uchovávania informácií ani zďaleka nedosahuje takú kapacitu ako systém uchovávania informácií v DNA!

Ako vhodné prirovnanie použijme kompaktný disk. A teraz sa zamyslíme: tento disk nás môže právom udiviť svojim symetrickým tvarom a lesklým povrchom, a tiež aj tým, koľko dát sa naň vojde. Každému je jasné, že ho vytvorili inteligentní ľudia!

Lenže informácie na ňom uložené nie sú len náhodné, nezmyselné dáta, ale logické a pritom detailné inštrukcie na zostrojenie, údržbu a opravu zložitých strojov a zariadení. A zároveň tieto informácie vôbec neovplyvňujú hmotnosť a veľkosť disku!

Môžeme DNA prirovnať ku kompaktnému disku? Jedna vedecká publikácia vysvetľuje: ´Také prirovnanie nie je metafora, ale skutočnosť. Kniha aj genóm sú digitálne informácie. Výhoda genómu je v tom, že si dokáže vytvoriť autokópiu a prečítať sa´!