Čas hlučnej zábavy a hýrenia

25. decembra 2015, pskakal, Informatika život

Je nanajvýš zaujímavé, že dnes, v 21. storočí, v čase neuveriteľne rýchleho rozvoja IT (Informačnej Techonológie), väčšina ľudí na svete sú stále otrokmi starovekých nepodložených tradící, ako napríklad oslavy Vianoc.

Nie je ťažké ani náročné ´vygúgliť si´ informáciu o tom, či Biblia vlastne podporuje oslavy Kristovho narodenia. Čo viete o tomto ´sviatku´? Aký je pôvod Vianoc, tohto obľúbeného času, ktorý sa každoročne slávi 25. decembra?

Mnoho náboženských učencov z rôznych denominácií priznáva, že Vianoce nemajú korene v pravom kresťanstve. A tých, ktorí tejto otázke budú venovať dostatočne času, neprekvapí, že Vianoce boli zakázané rôznymi cirkvami v 17. storočí.

V Anglicku Cromwellov parlament v roku 1647 nariadil, že Vianoce budú dňom pokánia a v týchto časoch sa parlament náročky schádzal každý rok 25. decembra! Jedna historička informuje, že ´kázatelia o Vianociach riskovali, že ich uväznia´!

Podobné postoje existovali aj v Severnej Amerike medzi puritánmi a kvakermi. Vianoce boli zakázané, a kto to porušil, musel zaplatiť pokutu! Jedna kvakerka píše o tých, ktorí oslávujú Vianove, že to robia ´hlučnou zábavou a hýrením´!