Ako sa dá merať veľkosť človeka?

26. septembra 2015, pskakal, Informatika život

Podľa čoho by sme mohli zmerať veľkosť človeka? Podľa jeho vojenskej schopnosti, fyzickej sily alebo podľa mentálnej nadradenosti? Existuje človek v histórii ľudstva, o ktorom by sa dalo povedať, že je najväčším, ktorý kedy žil?

Historik H.G. Wells povedal, že veľkosť človeka sa dá meriať podľa toho, čo zanechá po sebe a či to pomôže iným rozmýšľať novým spôsobom a so silou, ktorá bude zotrvávať v budúcnosti. Podľa neho najväčším mužom, ktorý kedy žil, je Ježiš Kristus.

S jeho názorom súhlasia mnohí vzdelaní i vplyvní intelektuáli sveta a medzi nich patria aj velikáni z rôznych profesií, spisovatelia, básnici, myslitelia a nevynechajme ani takú historickú postavu ako Napoleon, ktorý o ňom povedal:

„Ježiš Kristus ovplyvnil a velil mnohým miliónom počas posledných asi 1 800 rokov v histórii ľudstva aj bez svojej prítomnosti“!

Aj Ježišoví úprimní a poctiví následovníci tiež budú patriť k tejto kategorii ´najväčších ľudí, ktorí kedy žili´, bez toho, aby dnes nejak zvášť vynikali alebo aj mali vysoké vzdelanie. Jednoducho z dôvodu ich nekonečného života na čistej rajskej Zemi.