Mor pôsobiaci protivenstvá v EÚ

25. júla 2015, pskakal, Nezaradené

Myšlienka v titulke článku je biblický výraz vzťahujúci sa na snahu Európskej Únie a ich členov dosiahnúť jednotu Únie a v konečnom dôsledku jednotu celého sveta, ale ktorej prekážkou je národná zvrchovanosť spojená s duchom kompetície a lakomstvom, symbolický nazvaná žalmistom ´morom pôsobiacim protivenstvá´.

Nacionalizmus je pliaga ľudstva, ktorá spôsobuje utrpenie a nenávisť a ktorá existovala počas tisícročí. A aj dnes nacionalizmus pokračuje na celom svete a roznecuje plamene rozvrátennosti, proti ktorej vládcovia krajín nemajú žiadnu zbraň! Aj autority sveta vidia nacionalizmus a sebecké záujmy ako koreň problémov sveta. Jeden z minulých sekretárov OSN pozoroval: ´Toľko problémov, ktorým čelíme dnes sú spôsobené alebo sú výsledkom falošných postojov! Jeden z nich je aj koncept úzkeho nacionalizmu – moja vlasť, či je v práve alebo nie je´. Medzinárodný časopis vyjadril tento názor o EÚ: ´Rivalita a nedôvera zostávajú hlavným dôvodom európskej politiky´!

Mimozemský Pozorovateľ to vyjadril v týchto inšpirovaných slovách: ´Človek vždy panoval (a stále panuje) nad človekom na jeho škodu´! Náš Stvoriteľ vie, čo je najlepšie pre celé ľudstvo! Jeden jediný spôsob získať jednotu na celom svete je jedna Autorita nad celým svetom. Mnoho mysliacich ľudí pochopili túto myšlienku, ale hľadajú východisko na nesprávnom mieste.