Už máme nové nebesia a novú zem

12. júla 2015, pskakal, Nezaradené

Na správne pochopenie významu titulky je potrebné pochopiť biblický jazyk, v jednej prorockej knihe nazvaný ´čistý jazyk´ alebo jazyk pravdy. Na poznanie toho jazyka pravdy je potrebná tá istá číra energia alebo čistá, svätá sila, pod ktorej vplyvom bola v prvom rade Biblia napísaná.

Nové nebesia a nová zem sa nevzťahujú na nový vesmír a na novú planétu Zem. Aj keď naša planéta Zem bude privedená do originálneho stavu cez znovustvorenie, sľúbené Ježišom Kristom, človek nie je schopný zasiahnúť do kolobehu vesmíru, v ktorom aj naša Slnečná sústava je len ako zrnko piesku na morskej pláži. Nové nebesia sa vzťahujú na novú nebeskú vládu v rukách Božieho syna spolu s jeho 144 000 spolukráľmi a nová zem je nová ľudská spoločnosť vzdelaná na kresťanských zákonoch a zásadách, vzdelanie, ktoré už prebieha viac ako storočie. To sú tie základné ´nové veci´ sľúbené ľudstvu Stvoriteľom už pred viac ako 2 500 rokmi jeho prorokom Izaiášom.

Znovustvorenie sa v Novom zákone v modernom jazyku prekladá ako ´nový svet´, v Katolíckom preklade ako ´obnovenie sveta´, v čo Židia už celé stáročia už pred príchodom Spasiteľa dúfali. Malo nastať obnovenie takých pomerov, aké boli v záhrade Eden pred hriechom Adama a Evy.