Vesmírne vozidlo rýchlejšie ako svetlo

5. júla 2015, pskakal, Nezaradené

Mnohí vedci a bádatelia v minulosti, inšpirovaní biblickými myšlienkami, objavili zákony a princípy, podľa ktorých sa riadi vesmír a jeho hmota. Toto vedecké skúmanie vesmíru aj života v ňom je ešte stále len v začiatkoch!

Prečo môžeme povedať, že skúmanie vesmíru aj v tomto 21. storočí je ešte len v začiatkoch? K tejto myšlienke v posledných dekádach prispeli objavy o takzvanej ´tmavej hmote´ a tiež aj o ´tmavej energii´. To znamená, že čím viac a viac času ubehá, tým viac novšie objavy pomáhajú vedcom meniť svoje názory a vieru o stavbe vesmíru a následkom toho aj o zmyslu života samého.

Z tohoto hľadiska pozrime sa na inú biblickú myšlienku, ktorá má potenciál pomôcť pochopiť vedcom a učencom hlbšie vesmírne zákony a princípy, ktoré až dodnes nepovažovali za vierohodné skúmania zo strany vedy. Táto myšlienka je obsiahnutá v biblickej knihe Božieho proroka Ezechiela.

Hovorí sa tam o úžasne kolosálnom nebeskom voze Stvoriteľa vesmíru, ktorý sa pohybuje úžasne veľkou rýchlosťou. Je to rýchlosť ďaleko väčšia, ako rýchlosť blesku alebo aj svetla! Je to rýchlosť myšlienok Stvoriteľa samého! V Biblii je prezentovaných niekoľko príkladov takejto úžasnej rýchlosti v spojení s nebeskými anjelmi.

A preto môžeme s určitosťou povedať, že až keď človek dosiahne dokonalosť po tisícročnej vláde nebeského Kráľovstva, až vtedy sa v pravde ocitne ´na prahu nekonečných objavov´!