Neustále viac ľudí hľadá domov

20. júna 2015, pskakal, Nezaradené

Na začiatku prišla vojna, ktorá sa nechcela skončiť. Po nej prišlo neustávajúce sucho. A za ním hlad. Jediné, čo ostávalo ešte žijúcim bolo opustiť domov a hľadať miesto s vodou, jedlom a prácou.

Tisíce prichádzali k hraniciam, ale hraničná ozbrojená policia dávala pozor, aby nikto dovnútra neprešiel! Jedna krajina, ktorá ich už má viac, ako milión, už nikoho neprijíma!

Jej úradník vysvetľuje bez ostychu: ´Museli sme ich zastaviť! Nechcú platiť dane. Naše cesty ničia a rúbu stromy, čerpú našu vodu a preto a aj pre iné dôvody ich tu už nechceme´!

Také a podobné scény sa vyskytujú celosvetovo viac a viac častejšie. A tak imigranti, z akéhokoľvek dôvodu zisťujú, že je čoraz ťažšie nájsť nové miesto, ktoré by mohli nazvať svoj nový domov!

Podľa slov britského premiéra Camerona* hlavnou príčinou všetkých kríz dnešného sveta sú zlyhávajúce vlády, ktoré nedokážu vo svojich krjinách zabezpečiť stabilitu a prosperitu svojich občanov!

Podľa posledných štatistík je na celom svete skoro 500 milónov emigrantov a ich počet neustále stúpa! Môže sa tento a mnohé iné problémy vyriešiť v blízkej budúcnosti? Alebo sa bude počet imigrantov, utečencov a prisťahovalcov neustále zväčšovať?

* http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/358954-cameron-vyzve-moslimske-obce-k-vacsiemu-usiliu-pri-boji-proti-extremizmu/?sc=art-359041