Založ si blog

Toto pokolenie sa nepominie . . .

V poslednej z piatich kníh, ktoré Mojžiš napísal na ceste pustatinou smerom k zasľúbenej zemi  nájdeme tieto povzbudivé inšpirované slová: ´Skryté veci patria nášmu Bohu, ale veci zjavené patria nám a našim synom navždy, aby sme vykonávali všetky slová tohto zákona´.

Jednou z tých ´skrytých vecí´, ktoré boli počas stáročí nepoznané ľudstvu, vrátane učeníkov Ježiša Krista bolo poznanie o ´tomto pokolení´, o ktorom Boží syn vysvetlil, že bude vedieť čas konca tohoto systému vecí, od jeho začiatku až do času, keď príde posledný sud.

Hovoril, že toto ´pokolenie´ bude poznačené vojnami, nedostatkom potravín, zemetraseniami, súžením, ochladnutím lásky, zradami, nezákonosťami, povstaním mnohých falošných prorokov, ale zároveň aj zvestovaním dobrého posolstva medzi všetkými národmi sveta.

´Pokolenie´, o ktorom hovoril, malo pozostávať z jeho verných učeníkov, pretože to bolo im, keď povedal: ´Od figovníka sa naučte, že keď jeho vetvička zmäkne a vypučia na nej listy, spoznáte, že je blízko leto. Tak aj vy. keď toto všetko uvidíte, vedzte, že je blízko koniec´.

Mnohé biblické proroctvá majú často dvojité alebo aj viacnásobné splnenia. Tak je to aj s ´týmto pokolením´. Jeho prvé spnenie bolo v prvom storočí n.l. Trvalo 71 rokov, od narodenia Ježiša až po zničenie židovského systému vecí v roku 70 rímskym vojskom pod vedením generála Tita.

Preto podrobnejšie štúdium histórie judského národa v prvom storočí a koncom ich systému vecí, ktorého časťou bol Chrám v Jeruzaléme na uctievanie, nám dá určitú predstavu, čo a ako bude situácia v blízkej budúcnosti, ktorá sa už dnes jasne rysuje na svetovej scene.

Hlboké Božie myšlienky pochopené

27.12.2016

Len pozorným a usilovným štúdiom je možné pochopiť hlboké myšlienky, ktoré boli vyjadrené učencami a vzdelanými ľuďmi v ďalekej minulosti a niekedy aj v blízkej prítomnosti. Ale čo sa týka hlbokých myšlienok nášho Stvoriteľa, ešte jedna dôležitá vec je potrebná! Na pochopenie Božích hlbokých myšlienok okrem usilovného štúdia a pozorného pohľadu na [...]

Zem ako uzavretý systém

15.12.2016

Napriek tomu, že to bude len snaha o krátku vedeckú úvahu, myšlieka tu vyjadrená bude mať skôr poetický zmysel a dosah na rozumne zmýšľajúcich nielen vedeckých výskumníkov, ale aj jednoduchých laikov z radov obyčajných ľudí (tu nemám na mysli politicky zmýšľajúcich prívržencov). Naša planéta je uzavretý systém. Jednoducho vyjadrené: čistý vzduch a voda sa [...]

Dostupné fakty dokazujúce Knihu-kníh

04.12.2016

Čiastočné poznanie vo vedeckých a náboženských otázkach nám vôbec nebráni, aby sme dospeli k rozumným záverom o pravdivosti Knihy-kníh, založeným na faktoch, ktoré sú nám dnes dostupné! Aj keď musíme priznať naše obmedzenia. Lebo koniec nášho hľadania odpovedí, ktoré sa týkajú nášho nekonečného vesmíru, priestoru alebo aj času nie je na dohľad. A tak tento [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 109284x
Priemerná čítanosť článkov: 2732x

Autor blogu

Kategórie