Založ si blog

Kniha bez Autora – časť 1.

Každý inteligentný človek zo skúsenosti vie, že knihy sú písané ľuďmi. Existuje ale Kniha, o ktorej má väčšina ľudí pochybnosti, že bola napísaná Bytosťou, ktorá sa v nej predstavuje ako Stvoriteľ celého vesmíru a všetkého života v ňom.

Zoberme si napríklad len jednu miniatúrnu časť živého organizmu – bunku. Aj napriek úžasným pokrokom v miniaturizácii žiaden ľudský systém uchovávania informácií ani zďaleka nedosahuje takú kapacitu ako systém uchovávania informácií v DNA!

Ako vhodné prirovnanie použijme kompaktný disk. A teraz sa zamyslíme: tento disk nás môže právom udiviť svojim symetrickým tvarom a lesklým povrchom, a tiež aj tým, koľko dát sa naň vojde. Každému je jasné, že ho vytvorili inteligentní ľudia!

Lenže informácie na ňom uložené nie sú len náhodné, nezmyselné dáta, ale logické a pritom detailné inštrukcie na zostrojenie, údržbu a opravu zložitých strojov a zariadení. A zároveň tieto informácie vôbec neovplyvňujú hmotnosť a veľkosť disku!

Môžeme DNA prirovnať ku kompaktnému disku? Jedna vedecká publikácia vysvetľuje: ´Také prirovnanie nie je metafora, ale skutočnosť. Kniha aj genóm sú digitálne informácie. Výhoda genómu je v tom, že si dokáže vytvoriť autokópiu a prečítať sa´!

Hlboké Božie myšlienky pochopené

27.12.2016

Len pozorným a usilovným štúdiom je možné pochopiť hlboké myšlienky, ktoré boli vyjadrené učencami a vzdelanými ľuďmi v ďalekej minulosti a niekedy aj v blízkej prítomnosti. Ale čo sa týka hlbokých myšlienok nášho Stvoriteľa, ešte jedna dôležitá vec je potrebná! Na pochopenie Božích hlbokých myšlienok okrem usilovného štúdia a pozorného pohľadu na [...]

Zem ako uzavretý systém

15.12.2016

Napriek tomu, že to bude len snaha o krátku vedeckú úvahu, myšlieka tu vyjadrená bude mať skôr poetický zmysel a dosah na rozumne zmýšľajúcich nielen vedeckých výskumníkov, ale aj jednoduchých laikov z radov obyčajných ľudí (tu nemám na mysli politicky zmýšľajúcich prívržencov). Naša planéta je uzavretý systém. Jednoducho vyjadrené: čistý vzduch a voda sa [...]

Dostupné fakty dokazujúce Knihu-kníh

04.12.2016

Čiastočné poznanie vo vedeckých a náboženských otázkach nám vôbec nebráni, aby sme dospeli k rozumným záverom o pravdivosti Knihy-kníh, založeným na faktoch, ktoré sú nám dnes dostupné! Aj keď musíme priznať naše obmedzenia. Lebo koniec nášho hľadania odpovedí, ktoré sa týkajú nášho nekonečného vesmíru, priestoru alebo aj času nie je na dohľad. A tak tento [...]

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 109454x
Priemerná čítanosť článkov: 2736x

Autor blogu

Kategórie