Založ si blog

Čas hlučnej zábavy a hýrenia

Je nanajvýš zaujímavé, že dnes, v 21. storočí, v čase neuveriteľne rýchleho rozvoja IT (Informačnej Techonológie), väčšina ľudí na svete sú stále otrokmi starovekých nepodložených tradící, ako napríklad oslavy Vianoc.

Nie je ťažké ani náročné ´vygúgliť si´ informáciu o tom, či Biblia vlastne podporuje oslavy Kristovho narodenia. Čo viete o tomto ´sviatku´? Aký je pôvod Vianoc, tohto obľúbeného času, ktorý sa každoročne slávi 25. decembra?

Mnoho náboženských učencov z rôznych denominácií priznáva, že Vianoce nemajú korene v pravom kresťanstve. A tých, ktorí tejto otázke budú venovať dostatočne času, neprekvapí, že Vianoce boli zakázané rôznymi cirkvami v 17. storočí.

V Anglicku Cromwellov parlament v roku 1647 nariadil, že Vianoce budú dňom pokánia a v týchto časoch sa parlament náročky schádzal každý rok 25. decembra! Jedna historička informuje, že ´kázatelia o Vianociach riskovali, že ich uväznia´!

Podobné postoje existovali aj v Severnej Amerike medzi puritánmi a kvakermi. Vianoce boli zakázané, a kto to porušil, musel zaplatiť pokutu! Jedna kvakerka píše o tých, ktorí oslávujú Vianove, že to robia ´hlučnou zábavou a hýrením´!

Hlboké Božie myšlienky pochopené

27.12.2016

Len pozorným a usilovným štúdiom je možné pochopiť hlboké myšlienky, ktoré boli vyjadrené učencami a vzdelanými ľuďmi v ďalekej minulosti a niekedy aj v blízkej prítomnosti. Ale čo sa týka hlbokých myšlienok nášho Stvoriteľa, ešte jedna dôležitá vec je potrebná! Na pochopenie Božích hlbokých myšlienok okrem usilovného štúdia a pozorného pohľadu na [...]

Zem ako uzavretý systém

15.12.2016

Napriek tomu, že to bude len snaha o krátku vedeckú úvahu, myšlieka tu vyjadrená bude mať skôr poetický zmysel a dosah na rozumne zmýšľajúcich nielen vedeckých výskumníkov, ale aj jednoduchých laikov z radov obyčajných ľudí (tu nemám na mysli politicky zmýšľajúcich prívržencov). Naša planéta je uzavretý systém. Jednoducho vyjadrené: čistý vzduch a voda sa [...]

Dostupné fakty dokazujúce Knihu-kníh

04.12.2016

Čiastočné poznanie vo vedeckých a náboženských otázkach nám vôbec nebráni, aby sme dospeli k rozumným záverom o pravdivosti Knihy-kníh, založeným na faktoch, ktoré sú nám dnes dostupné! Aj keď musíme priznať naše obmedzenia. Lebo koniec nášho hľadania odpovedí, ktoré sa týkajú nášho nekonečného vesmíru, priestoru alebo aj času nie je na dohľad. A tak tento [...]

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Fico vyzval Dolinkovú, aby zabezpečila výstavbu nemocníc. Zostávajú jej dva roky, odborníci sú skeptickí

16.04.2024 07:30

Opozícia rezortu vyčíta zlú komunikáciu, nerealizovanie viacerých potrebných zmien, ustupovanie koaličnej SNS či záujmom finančnej skupiny Penta.

vesmír SpaceX raketa crew dragon

NASA: Objekt, ktorý poškodil dom na Floride, pochádzal z ISS

16.04.2024 07:16

Objekt prerazil strechu a poškodil podlahu na dvoch poschodiach, pričom skoro trafil dieťa.

hexagon, Banská Bystrica

Detské ihrisko, aké nikde inde na Slovensku nenájdete, je v Banskej Bystrici. Desaťročia chátralo, teraz ho zachraňujú

16.04.2024 07:00

Betónové šesťuholníkové tvárnice, z ktorých je komponované detské ihrisko s niekoľkými preliezačkami, osadili do Parku pod Pamätníkom SNP pred viac ako polstoročím. Unikátne dielo aktuálne obnovujú.

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

ONLINE: Hlasovanie o pomoci Ukrajine v USA oddelia od balíka pre Izrael. Bez pomoci budú ruské útoky hrozivejšie

16.04.2024 06:10, aktualizované: 06:39

O vojenskej pomoci pre Ukrajinu a Izrael sa nebude v americkej Snemovni reprezentantov hlasovať spolu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 109390x
Priemerná čítanosť článkov: 2735x

Autor blogu

Kategórie