Založ si blog

Vysoké vzdelanie na efektívne klamanie

Znie to ako rýmovačka verša alebo básničky. Ale vedci dokázali, že to tak skutočne je! Zistili, že mozog klamárov pracuje intenzívnejšie, ako mozog tých, ktorí hovoria pravdu.

Na dôkaz vedci použili prístroj na zobrazovanie funcionálnej magnetickej rezonancie, v krátkosti fMRI. Pomocou tohoto prístroja zistia, ktorá časť mozgu je aktívna, keď osoba klame.

Napríklad, keď klamár dostane otázku, najprv ju musí spracovať. Ako? Inštinktívne ho napadne správna odpoveď, a preto on musí na nej efektívne pracovať, aby si vymyslel klamstvo.

Dodáva istý časopis: ´ľudský mozog nevymyslí lož len tak. Proces pri hovorení lži je komplikovanejší, ako pri hovorení pravdy, preto sa zvyšuje činnosť neurónov´!

fMRI zaznamená zvýšenú aktivitu mozgu pri klamaní aj toho najplynulejšieho rečníka! Možno preto sa do politiky a veľkého obchodu hrnie čoraz viac vysoko vzdelaných a talentovaných ľudí?

 

 

 

Hlboké Božie myšlienky pochopené

27.12.2016

Len pozorným a usilovným štúdiom je možné pochopiť hlboké myšlienky, ktoré boli vyjadrené učencami a vzdelanými ľuďmi v ďalekej minulosti a niekedy aj v blízkej prítomnosti. Ale čo sa týka hlbokých myšlienok nášho Stvoriteľa, ešte jedna dôležitá vec je potrebná! Na pochopenie Božích hlbokých myšlienok okrem usilovného štúdia a pozorného pohľadu na [...]

Zem ako uzavretý systém

15.12.2016

Napriek tomu, že to bude len snaha o krátku vedeckú úvahu, myšlieka tu vyjadrená bude mať skôr poetický zmysel a dosah na rozumne zmýšľajúcich nielen vedeckých výskumníkov, ale aj jednoduchých laikov z radov obyčajných ľudí (tu nemám na mysli politicky zmýšľajúcich prívržencov). Naša planéta je uzavretý systém. Jednoducho vyjadrené: čistý vzduch a voda sa [...]

Dostupné fakty dokazujúce Knihu-kníh

04.12.2016

Čiastočné poznanie vo vedeckých a náboženských otázkach nám vôbec nebráni, aby sme dospeli k rozumným záverom o pravdivosti Knihy-kníh, založeným na faktoch, ktoré sú nám dnes dostupné! Aj keď musíme priznať naše obmedzenia. Lebo koniec nášho hľadania odpovedí, ktoré sa týkajú nášho nekonečného vesmíru, priestoru alebo aj času nie je na dohľad. A tak tento [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 109460x
Priemerná čítanosť článkov: 2737x

Autor blogu

Kategórie