Založ si blog

Ako sa dá merať veľkosť človeka?

Podľa čoho by sme mohli zmerať veľkosť človeka? Podľa jeho vojenskej schopnosti, fyzickej sily alebo podľa mentálnej nadradenosti? Existuje človek v histórii ľudstva, o ktorom by sa dalo povedať, že je najväčším, ktorý kedy žil?

Historik H.G. Wells povedal, že veľkosť človeka sa dá meriať podľa toho, čo zanechá po sebe a či to pomôže iným rozmýšľať novým spôsobom a so silou, ktorá bude zotrvávať v budúcnosti. Podľa neho najväčším mužom, ktorý kedy žil, je Ježiš Kristus.

S jeho názorom súhlasia mnohí vzdelaní i vplyvní intelektuáli sveta a medzi nich patria aj velikáni z rôznych profesií, spisovatelia, básnici, myslitelia a nevynechajme ani takú historickú postavu ako Napoleon, ktorý o ňom povedal:

„Ježiš Kristus ovplyvnil a velil mnohým miliónom počas posledných asi 1 800 rokov v histórii ľudstva aj bez svojej prítomnosti“!

Aj Ježišoví úprimní a poctiví následovníci tiež budú patriť k tejto kategorii ´najväčších ľudí, ktorí kedy žili´, bez toho, aby dnes nejak zvášť vynikali alebo aj mali vysoké vzdelanie. Jednoducho z dôvodu ich nekonečného života na čistej rajskej Zemi.

Hlboké Božie myšlienky pochopené

27.12.2016

Len pozorným a usilovným štúdiom je možné pochopiť hlboké myšlienky, ktoré boli vyjadrené učencami a vzdelanými ľuďmi v ďalekej minulosti a niekedy aj v blízkej prítomnosti. Ale čo sa týka hlbokých myšlienok nášho Stvoriteľa, ešte jedna dôležitá vec je potrebná! Na pochopenie Božích hlbokých myšlienok okrem usilovného štúdia a pozorného pohľadu na [...]

Zem ako uzavretý systém

15.12.2016

Napriek tomu, že to bude len snaha o krátku vedeckú úvahu, myšlieka tu vyjadrená bude mať skôr poetický zmysel a dosah na rozumne zmýšľajúcich nielen vedeckých výskumníkov, ale aj jednoduchých laikov z radov obyčajných ľudí (tu nemám na mysli politicky zmýšľajúcich prívržencov). Naša planéta je uzavretý systém. Jednoducho vyjadrené: čistý vzduch a voda sa [...]

Dostupné fakty dokazujúce Knihu-kníh

04.12.2016

Čiastočné poznanie vo vedeckých a náboženských otázkach nám vôbec nebráni, aby sme dospeli k rozumným záverom o pravdivosti Knihy-kníh, založeným na faktoch, ktoré sú nám dnes dostupné! Aj keď musíme priznať naše obmedzenia. Lebo koniec nášho hľadania odpovedí, ktoré sa týkajú nášho nekonečného vesmíru, priestoru alebo aj času nie je na dohľad. A tak tento [...]

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 109267x
Priemerná čítanosť článkov: 2732x

Autor blogu

Kategórie