Založ si blog

Bezkonkurenčne najrozšírenejšia kniha sveta

Kto je autorom tejto bezkonkurenčne najrozšírenejšej knihy v dejinách ľudstva? No tak to je veľmi zaujímavá otázka! Niekoľko faktov o nej by určite mohlo pomôcť presvedčiť sa o jej skutočnom autorovi.

Písalo ju okolo 40 mužov v rozpätí asi 1 600 rokov. Všetci boli hebrejskeho pôvodu, ale nikto z nich netvrdil, že je jej autorom, ani že to, čo písal, bolo z jeho osobnej iniciatívy a poznania.

Kniha je rozdelená do 66 kníh, z toho 39 napísaných v hebrejčine a niekoľko málo i v aramejčine. Posledných 27 bolo písaných v gréčtine zvanej koiné alebo v hovorovej gréčtine. Začala sa písať v roku 1513 pr.n.l., jej písanie bolo ukončené v roku 98 n.l.

Prvých 39 kníh je známych ako Starý Zákon. Posledných 27 kníh ako Nový Zákon. V tejto knihe našli útechu a nádej ľudia zo všetkých kultúr. A tiež získali praktické rady do každodenného života.

Dnes, podľa jednej správy vydanej v roku 1971, existuje na celom svete asi 6 000 rukopisov SZ, najstaršia časť pochádzajúca z tretieho storočia pr.n.l. Z kresťanských Písiem máme asi 5 000 rukopisov. Najstarší je zo začiatku druhého storočia n.l. Neexistujú originály.

Teraz je dostupná v 2 400 jazykoch a čítať ju môže vyše 90 percent obyvateľov zeme. Počet výtlačkov celej Biblie alebo jej častí sa odhaduje na 6 000 000 000. Preto bola označená za najpredávanejšiu knihu všetkých čias!

 

 

 

Hlboké Božie myšlienky pochopené

27.12.2016

Len pozorným a usilovným štúdiom je možné pochopiť hlboké myšlienky, ktoré boli vyjadrené učencami a vzdelanými ľuďmi v ďalekej minulosti a niekedy aj v blízkej prítomnosti. Ale čo sa týka hlbokých myšlienok nášho Stvoriteľa, ešte jedna dôležitá vec je potrebná! Na pochopenie Božích hlbokých myšlienok okrem usilovného štúdia a pozorného pohľadu na [...]

Zem ako uzavretý systém

15.12.2016

Napriek tomu, že to bude len snaha o krátku vedeckú úvahu, myšlieka tu vyjadrená bude mať skôr poetický zmysel a dosah na rozumne zmýšľajúcich nielen vedeckých výskumníkov, ale aj jednoduchých laikov z radov obyčajných ľudí (tu nemám na mysli politicky zmýšľajúcich prívržencov). Naša planéta je uzavretý systém. Jednoducho vyjadrené: čistý vzduch a voda sa [...]

Dostupné fakty dokazujúce Knihu-kníh

04.12.2016

Čiastočné poznanie vo vedeckých a náboženských otázkach nám vôbec nebráni, aby sme dospeli k rozumným záverom o pravdivosti Knihy-kníh, založeným na faktoch, ktoré sú nám dnes dostupné! Aj keď musíme priznať naše obmedzenia. Lebo koniec nášho hľadania odpovedí, ktoré sa týkajú nášho nekonečného vesmíru, priestoru alebo aj času nie je na dohľad. A tak tento [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 109516x
Priemerná čítanosť článkov: 2738x

Autor blogu

Kategórie