Založ si blog

Arogancia západu sa vracia ako bumerang

V pätnástom storočí nášho letopočtu pápež Alexander VI jediným ťahom pera rozdelil kontinenty medzi Španielsko i Portugalsko a tak začalo pokresťovanie území, ktoré objavil Kolumbus a ovládanie obchodu s novoobjavenými krajinami.

Táto čiara, ktorá rozdelila nový svet medzi Portugalskom a Španielskom podnietila autora i vydavateľa Barnaby Rogersona, ktorý písal knihy o veľkých konfliktoch medzi západom a východom spolu s mnohými cestopismi, k výroku ´Aj keď sa predstava, že pápež je schopný jedným ťahom svojho pera rozdeliť svet medzi dve malé európske kráľovstva, dnes zdá neuveriteľná, je typickým príkladom arogancie Západu´!

To sú len niektoré z veľa dekrétov v minulosti, ktoré boli podpísané s požehnaním, že novoobjavné kolonizované územia môžu byť bránené európskymi mocnosťami, ale ktoré spôsobili mnoho krviprelievania, pretože ignorovali práva miestnych obyvateľov a zároveň rozpútali stáročia nemilosrdných krvavých bojov o moc a slobodu!

Hlboké Božie myšlienky pochopené

27.12.2016

Len pozorným a usilovným štúdiom je možné pochopiť hlboké myšlienky, ktoré boli vyjadrené učencami a vzdelanými ľuďmi v ďalekej minulosti a niekedy aj v blízkej prítomnosti. Ale čo sa týka hlbokých myšlienok nášho Stvoriteľa, ešte jedna dôležitá vec je potrebná! Na pochopenie Božích hlbokých myšlienok okrem usilovného štúdia a pozorného pohľadu na [...]

Zem ako uzavretý systém

15.12.2016

Napriek tomu, že to bude len snaha o krátku vedeckú úvahu, myšlieka tu vyjadrená bude mať skôr poetický zmysel a dosah na rozumne zmýšľajúcich nielen vedeckých výskumníkov, ale aj jednoduchých laikov z radov obyčajných ľudí (tu nemám na mysli politicky zmýšľajúcich prívržencov). Naša planéta je uzavretý systém. Jednoducho vyjadrené: čistý vzduch a voda sa [...]

Dostupné fakty dokazujúce Knihu-kníh

04.12.2016

Čiastočné poznanie vo vedeckých a náboženských otázkach nám vôbec nebráni, aby sme dospeli k rozumným záverom o pravdivosti Knihy-kníh, založeným na faktoch, ktoré sú nám dnes dostupné! Aj keď musíme priznať naše obmedzenia. Lebo koniec nášho hľadania odpovedí, ktoré sa týkajú nášho nekonečného vesmíru, priestoru alebo aj času nie je na dohľad. A tak tento [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 109458x
Priemerná čítanosť článkov: 2736x

Autor blogu

Kategórie