Založ si blog

Vesmírne vozidlo rýchlejšie ako svetlo

Mnohí vedci a bádatelia v minulosti, inšpirovaní biblickými myšlienkami, objavili zákony a princípy, podľa ktorých sa riadi vesmír a jeho hmota. Toto vedecké skúmanie vesmíru aj života v ňom je ešte stále len v začiatkoch!

Prečo môžeme povedať, že skúmanie vesmíru aj v tomto 21. storočí je ešte len v začiatkoch? K tejto myšlienke v posledných dekádach prispeli objavy o takzvanej ´tmavej hmote´ a tiež aj o ´tmavej energii´. To znamená, že čím viac a viac času ubehá, tým viac novšie objavy pomáhajú vedcom meniť svoje názory a vieru o stavbe vesmíru a následkom toho aj o zmyslu života samého.

Z tohoto hľadiska pozrime sa na inú biblickú myšlienku, ktorá má potenciál pomôcť pochopiť vedcom a učencom hlbšie vesmírne zákony a princípy, ktoré až dodnes nepovažovali za vierohodné skúmania zo strany vedy. Táto myšlienka je obsiahnutá v biblickej knihe Božieho proroka Ezechiela.

Hovorí sa tam o úžasne kolosálnom nebeskom voze Stvoriteľa vesmíru, ktorý sa pohybuje úžasne veľkou rýchlosťou. Je to rýchlosť ďaleko väčšia, ako rýchlosť blesku alebo aj svetla! Je to rýchlosť myšlienok Stvoriteľa samého! V Biblii je prezentovaných niekoľko príkladov takejto úžasnej rýchlosti v spojení s nebeskými anjelmi.

A preto môžeme s určitosťou povedať, že až keď človek dosiahne dokonalosť po tisícročnej vláde nebeského Kráľovstva, až vtedy sa v pravde ocitne ´na prahu nekonečných objavov´!

Hlboké Božie myšlienky pochopené

27.12.2016

Len pozorným a usilovným štúdiom je možné pochopiť hlboké myšlienky, ktoré boli vyjadrené učencami a vzdelanými ľuďmi v ďalekej minulosti a niekedy aj v blízkej prítomnosti. Ale čo sa týka hlbokých myšlienok nášho Stvoriteľa, ešte jedna dôležitá vec je potrebná! Na pochopenie Božích hlbokých myšlienok okrem usilovného štúdia a pozorného pohľadu na [...]

Zem ako uzavretý systém

15.12.2016

Napriek tomu, že to bude len snaha o krátku vedeckú úvahu, myšlieka tu vyjadrená bude mať skôr poetický zmysel a dosah na rozumne zmýšľajúcich nielen vedeckých výskumníkov, ale aj jednoduchých laikov z radov obyčajných ľudí (tu nemám na mysli politicky zmýšľajúcich prívržencov). Naša planéta je uzavretý systém. Jednoducho vyjadrené: čistý vzduch a voda sa [...]

Dostupné fakty dokazujúce Knihu-kníh

04.12.2016

Čiastočné poznanie vo vedeckých a náboženských otázkach nám vôbec nebráni, aby sme dospeli k rozumným záverom o pravdivosti Knihy-kníh, založeným na faktoch, ktoré sú nám dnes dostupné! Aj keď musíme priznať naše obmedzenia. Lebo koniec nášho hľadania odpovedí, ktoré sa týkajú nášho nekonečného vesmíru, priestoru alebo aj času nie je na dohľad. A tak tento [...]

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 109553x
Priemerná čítanosť článkov: 2739x

Autor blogu

Kategórie