Založ si blog

Neustále viac ľudí hľadá domov

Na začiatku prišla vojna, ktorá sa nechcela skončiť. Po nej prišlo neustávajúce sucho. A za ním hlad. Jediné, čo ostávalo ešte žijúcim bolo opustiť domov a hľadať miesto s vodou, jedlom a prácou.

Tisíce prichádzali k hraniciam, ale hraničná ozbrojená policia dávala pozor, aby nikto dovnútra neprešiel! Jedna krajina, ktorá ich už má viac, ako milión, už nikoho neprijíma!

Jej úradník vysvetľuje bez ostychu: ´Museli sme ich zastaviť! Nechcú platiť dane. Naše cesty ničia a rúbu stromy, čerpú našu vodu a preto a aj pre iné dôvody ich tu už nechceme´!

Také a podobné scény sa vyskytujú celosvetovo viac a viac častejšie. A tak imigranti, z akéhokoľvek dôvodu zisťujú, že je čoraz ťažšie nájsť nové miesto, ktoré by mohli nazvať svoj nový domov!

Podľa slov britského premiéra Camerona* hlavnou príčinou všetkých kríz dnešného sveta sú zlyhávajúce vlády, ktoré nedokážu vo svojich krjinách zabezpečiť stabilitu a prosperitu svojich občanov!

Podľa posledných štatistík je na celom svete skoro 500 milónov emigrantov a ich počet neustále stúpa! Môže sa tento a mnohé iné problémy vyriešiť v blízkej budúcnosti? Alebo sa bude počet imigrantov, utečencov a prisťahovalcov neustále zväčšovať?

* http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/358954-cameron-vyzve-moslimske-obce-k-vacsiemu-usiliu-pri-boji-proti-extremizmu/?sc=art-359041

Hlboké Božie myšlienky pochopené

27.12.2016

Len pozorným a usilovným štúdiom je možné pochopiť hlboké myšlienky, ktoré boli vyjadrené učencami a vzdelanými ľuďmi v ďalekej minulosti a niekedy aj v blízkej prítomnosti. Ale čo sa týka hlbokých myšlienok nášho Stvoriteľa, ešte jedna dôležitá vec je potrebná! Na pochopenie Božích hlbokých myšlienok okrem usilovného štúdia a pozorného pohľadu na [...]

Zem ako uzavretý systém

15.12.2016

Napriek tomu, že to bude len snaha o krátku vedeckú úvahu, myšlieka tu vyjadrená bude mať skôr poetický zmysel a dosah na rozumne zmýšľajúcich nielen vedeckých výskumníkov, ale aj jednoduchých laikov z radov obyčajných ľudí (tu nemám na mysli politicky zmýšľajúcich prívržencov). Naša planéta je uzavretý systém. Jednoducho vyjadrené: čistý vzduch a voda sa [...]

Dostupné fakty dokazujúce Knihu-kníh

04.12.2016

Čiastočné poznanie vo vedeckých a náboženských otázkach nám vôbec nebráni, aby sme dospeli k rozumným záverom o pravdivosti Knihy-kníh, založeným na faktoch, ktoré sú nám dnes dostupné! Aj keď musíme priznať naše obmedzenia. Lebo koniec nášho hľadania odpovedí, ktoré sa týkajú nášho nekonečného vesmíru, priestoru alebo aj času nie je na dohľad. A tak tento [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 109472x
Priemerná čítanosť článkov: 2737x

Autor blogu

Kategórie